Search Engine Optimalisation.

Kort samengevat; SEO is het optimaliseren van website(technieken) en content zodat de zoeker de informatie snel en accuraat kan vinden.

SEO voor een WordPress website levert een hogere positie in Google op. Hierdoor wordt de website makkelijker gevonden en trek het meer (unieke) bezoekers naar de website.

SEO pie SEO pie

De 3 pijlers van SEO.

1. Techniek

Een goede website begint in de basis bij de juiste techniek. Techniek bepaalt voor een groot gedeelte hoe snel een pagina op een website laadt. Maar ook hoe pagina’s schalen en content wordt getoond verschillende schermformaten. Met Techniek proberen we bezoekers een positieve ‘User Experience’ te bieden.

2. Content

Content is wat bezoekers zien en lezen. De kunst hierbij is om deze informatie in kleine stukken op te delen zodat deze makkelijk door de bezoeker gevonden kan worden. Een goede strategie is om slechts één algemeen onderwerp per pagina te behandelen. Het is dan makkelijker om zoekwoorden aan dit onderwerp te koppelen en de content hier op af te stemmen.

3. Linkbuilding

Linkbuilding is in feite het intern en extern linken van pagina’s. Met interne linkbuilding proberen we een heldere navigatiestructuur te bedenken zodat bezoekers makkelijk en doeltreffend informatie kunnen vinden. Externe linkbuilding is het plaatsen van jouw websitelink op andere (relevante) websites. Een link op een website van een groot bedrijf in dezelfde branch is meer waard dan bijvoorbeeld en link op een startpagina.

Waarom SEO regelen door bartnijenhuis.nl?

Ik heb al een aantal bedrijven op de eerste pagina van Google weten te krijgen met zoekwoorden die voor hun relevant zijn. Zij zijn van enkele bezoekers per maand naar honderden en zelfs duizenden unieke bezoekers per maand gegaan. Dit heeft ze een enorme boost gegeven in verkoop, vragen en nieuwe klanten.

Benieuwd hoe ik dit voor elkaar heb gekregen? Stuur mij een bericht en ik ga graag met je om tafel om dit ook voor jouw bedrijf te realiseren.

SEO advies nodig?

Wil je hoger ranken in Google en wil je graag weten wat een goede aanpak is om dit te bewerkstelligen? Stuur mij een berichtje en ik laat jou weten wat de SEO quick wins zijn voor jouw website.

Bart Nijenhuis Bart Nijenhuis

Meer informatie?